perjantai 24. huhtikuuta 2009

Sata vai Pata

Sata-kovalevy oli hajonnut eikä kone enää tunnistanut sitä, irrotin kaapelit ja laitoin Pata-kovalevyn Ide-kaapelilla koneeseen ja asensin käyttöjärjestelmän uudestaan.

Windows Vistan ongelmat

Kahdessa koneessa oli Windows Vista ja molemmat ilmoittivat, että koneessa on laitteisto tai ohjelmistomuutos ja kokeile käynnistyksen korjausta.
Syynä oli rikkoutunut kovalevy.

torstai 16. huhtikuuta 2009

Fujitsu-Siemensin ääniajuri löytyy osoitteesta

http://support.fujitsu-siemens.com/download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=1D017C41-4493-4A4C-B3E5-1C76B9C5862C&OSID=665F4A20-6E31-43C3-82C2-D98CE773007C&Status=True&Component=VIA%20VT1612A%20AC97

McAfee-ohjelma

McAfeen-poisto-ohjelman saa linkistä:
http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe

FSAUA-RESET

F-Securen päivityskorjausohjelman saa seuraavasta linkistä:
ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/FSAUA-Reset/fsaua-reset.exe

Malwarebytes-ohjelma


Virusten postiohjelma Malwarebytes löytyy osoitteesta www.malwarebytes.org.
Sillä saa putsattua pois sellaisia viruksia mitä F-Secure ei saa poistettua.

torstai 9. huhtikuuta 2009

McAfeen poistaminen


McAfeen virustorjuntaohjelma pitää poistaa koneesta McAfeen omalla poisto-ohelmalla, jos haluaa ladata ko. koneeseen esim. F-Securen virustorjunnan.
F-Secure ei asennus koneeseen muuten.

perjantai 3. huhtikuuta 2009

ADSL ongelma

ADSL ongelma

Lauantaiaamuna klo 8 aikoihin ADSL valo alkoi vilkkumaan. Tein sunnuntaina vikailmoituksen netin kautta Elisan tukeen, Illalla soitin vielä tekniseen tukeen josta sain hyviä ohjeita ja sovimme että kokeilemme vielä kolmatta modeemia.

Entinen modeemi käytettiin Soneran verkossa jossa se toimi. Modeemilla yritettiin vielä päivä uudelleen tuloksetta. Huomattavaa on että toinenkin varamodeemi ei mennyt Adsl verkkoon. Modeemi vietiin taas Soneran verkkoon jossa se toimii ongelmitta. Näyttää siltä että Elisan verkkoa uudistettaessa Telewell EA100 ja EA200 eivät kytkeydy Elisan verkkoon.

Päätin vaihtaa kalustoa uudemmaksi ja yksinkertaisemmaksi yhdeksi yksiköksi ja hankin A-Link modeemin jossa oli modeemi, 4 – Porttinen kytkin ja Wlan.

Modeemi toimi heti. Palautettuani vanhan modeemin ei yhteys syntynyt joten oli selvää ettei vanha pitkään palvellut (> 5 vuotta) Telewell EA200 ollut kunnossa. Kummastuttaa että Telewell EA100 ei myöskään toiminut.

Kaikki vaikutti olevan kunnossa. Viruspäivityksiä hakiessa huomasin takkuilevaa liikennettä. Samoin Lotus Notesin replikointi ei toiminut. Reitytys tauluja tutkisessa havaitsin että modeemin konfigurointiosoite 10.0.0,2 olikin VPN verkon Gateway osoite ja esti liikennettä verkkoon.

Taulun näkee komentorivi-ikkunasta komennolla

route print